Artikel Eindhovens Dagblad

Doc datum   11-12-2009  

 

Doc Type Pers publicatie
Herkomst EindhovensDagblad 16-6-2021
Opm  
Ref Simon Rood
   

 

W70 Nuenen wil na 11 jaar eindelijk duidelijkheid over de jeu-de-boulesbaan in Gerwen

NUENEN - Is de jeu-de-boulesbaan in Gerwen nou wel of niet volgens de regels aangelegd? Politieke partij W70 wil elf jaar na dato definitieve duidelijkheid, zodat de boulers weten of ze nog even op hun plek kunnen blijven.

16-06-21, 14:02

In 2010 werd de jeu-de-boulesbaan in Gerwen aangelegd. Later kwam er een toilethuisje en hekwerk bij. Nog altijd is het onduidelijk of dit nou wel of niet geheel volgens de regels is gebeurd. © Ton van de Meulenhof

Gemeenteraadslid John Geven heeft over het onderwerp negen schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Joep Pernot. Omdat de vragen nogal uitgebreid zijn, wil de wethouder de tijd nemen om antwoorden te vinden. Die geeft hij volgende maand aan Geven.

Het is dan ook een ingewikkelde kwestie. In 2010 legde de gemeente een jeu-de-boulesbaan aan op de hoek van de Van Kemenadelaan en Laar in Gerwen. Leden van jeu-de-boulesclub D’n Busser zetten er daarna zelf een hekwerk omheen en plaatsten een schuilhut annex toilethuisje. 

Die bouwwerken staan er illegaal. D’n Busser hangt daarom een dwangsom boven het hoofd en de club moet bovendien van de gemeente zo snel mogelijk verhuizen naar het pleintje voor gemeenschapshuis D’n Heuvel. De boulers willen liever wachten totdat D’n Heuvel is opgeknapt, maar dat gaat nog jaren duren.

Toezeggingen door toenmalige wethouders en ambtenaren

Ook al staan het hekwerk en het wc-huisje illegaal op hun plek volgens het bestemmingsplan, de leden van D’n Busser vinden dat zij in hun recht staan. Want de gemeente werkte destijds wel mee door bijvoorbeeld een rioolaansluiting te verzorgen. Ook zouden toezeggingen zijn gedaan door toenmalige wethouders en ambtenaren.

Raadslid John Geven wil nu precies weten hoe het zit en wie wat ooit al dan niet mondeling aan de jeu-de-boulers heeft beloofd. Ook vermoedt hij, dat de gemeente ondanks toezeggingen op een later moment de regels heeft aangepast, waardoor D’n Busser klem kwam te zitten.

Geven haalt ook aan dat de rechtbank de enige omwonende die ooit bezwaar maakte tegen het wc-hokje, niet-ontvankelijk heeft verklaard. ‘Wat heeft de jeu-de-boulesvereniging niet goed gedaan, immers het college van B en W was volledig op de hoogte van de werkzaamheden en de gemeente heeft de voorzieningen gefaciliteerd?’