Het dorpsnepotisme toont zich
aan de bovenwereld

 


Daar is het dan, het nepotisme toont zich aan de bovenwereld.
Oud wethouder M.P.J. Jansen die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt schaart zich vierkant achter zijn
jeu-de-boules vereniging.

Van 2008-2012 was Jansen ook de verantwoordelijk wethouder. Misschien herinnert hij zich die aanvragen en vergunningen nog voor het aanleggen van die baan? Zoals in art 10 van het bestemmingsplan bepaald.

Dit krantenartikel gaat alleen over de illegale bouw van vincent's zeik en schijthuis.
Er komen straks zaken op tafel van de familie azijn en de familie zuur, Bob de Bouwer en hoe je eigen
privé grond vrijspeelt door je prive jeu-de-boules-club in het openbare plantsoen voor je huis te bouwen.

Uitgevoerd door de dorpsraad en met medewerking van de (wethouder) gemeente natuurlijk.

Alleen......U wordt voor het lapje gehouden, er bestaat helemaal geen besluit !

 

 

Boulers van D’n Busser in Gerwen gooien een balletje op de baan die zij niet van plan zijn te verlaten.

 Boulers van D’n Busser in Gerwen gooien een balletje op de baan die zij niet van plan zijn te verlaten. © René Manders/DCI Media

Jeu-de-boulers in Gerwen wijken niet, ze hechten aan hun plashuisje waar het al járen over gaat

GERWEN - Nu het seizoen weer begint, maken de jeu-de-boulers van D’n Busser in Gerwen een statement. „Wij verhuizen niet, want de gemeente kan niet uitleggen wat we fout hebben gedaan.’’

Simon Rood 25-03-22, 13:39 Bron: ED

Kort geleden besloot burgemeester Maarten Houben van Nuenen dat jeu-de-boulesclub D’n Busser per 22 juni een dwangsom moet betalen als de vereniging haar baan en bijbehorend toilethuisje niet opruimt. De leden moeten vanaf die datum hun ballen gooien op het plein voor gemeenschapshuis D’n Heuvel. Zo niet, dan betalen ze 1500 euro per week boete.

Lees ook

Illegale hut bij jeu de boulesbaan in Gerwen moet weg

Illegale hut bij jeu de boulesbaan in Gerwen moet weg

Bij D’n Heuvel staan we vol in de zon en het toilet daar is niet openbaar

Jan Hoeve, jeu-de-boulesclub D’n Busser

„Maar wij verhuizen niet’’, zegt voorzitter Jan Hoeve stellig. „Onze veertig leden steunen dat besluit unaniem. Want bij D’n Heuvel staan we vol in de zon en het toilet daar is niet openbaar.’’ De club wil zijn plekje op de hoek van de Van Kemenadelaan en Laar niet opgeven. Die baan ligt daar sinds 2010, naar ieders tevredenheid. 

Hoewel? Eén inwoner van kerkdorp Gerwen, Paul Langendijk, maakte eind 2019 bezwaar bij de gemeente. Hij wilde dat het kort daarvoor geplaatste toilethuisje werd verwijderd. Ook al had de gemeente hieraan meegewerkt, het huisje stond er illegaal, aldus Langendijk.

Speciale website en rechtszaak tegen plashuisje 

De Gerwenaar maakte werk van zijn strijd met een speciale website en een gang naar de rechter, toen de gemeente niet optrad. De rechter wees zijn bezwaar overigens af, omdat hij geen direct aanwonende is. Toch moest de gemeente iets doen, want Langendijk had een punt: volgens het bestemmingsplan mag ter plaatse geen bouwwerk staan. Dat was een vergissing van het toenmalige gemeentebestuur.

Waar hebben we het over? Een hok van 6 vierkante meter. Dat moet weg, omdat één iemand moeilijk doet?

Martien Jansen, Oud-wethouder van Nuenen

Martien Jansen, destijds wethouder namens W70 en inmiddels fervent lid van D’n Busser, mengt zich in de kwestie. Hij zegt dat destijds binnen het college van burgemeester en wethouders was afgesproken dat het wc-huisje toegestaan zou worden. 

„Het was noodzakelijk en we zouden het als college gedogen totdat het bestemmingsplan was aangepast. De gemeente heeft destijds zelfs riolering en stroom aangelegd voor het toilet. Dat is mijn waarheid en die van voorzitter Jan Hoeve en oud-voorzitter Jan Reijnen.’’

Een andere waarheid

Huidig wethouder Caroline van Brakel (CDA) en daarna burgemeester Maarten Houben koesteren een andere waarheid. Het huidige gemeentebestuur kan nergens zwart-op-wit terugvinden dat het toilethuisje zou mogen blijven staan. Van Brakel en Houben menen dat de afspraak was: het huisje werd gedoogd totdat D’n Busser verhuist naar het plein bij D’n Heuvel.

Impasse: het woord van de club tegen de gemeente

Kortom, de kwestie ‘toilethuisje’ zit in een impasse die al jaren duurt en al veel mensen heeft beziggehouden. De boulers die strijden voor behoud van hun baan met comfortabel plashuisje, de intensief bezwaar makende buurtbewoner, ambtenaren die zich in oude procedures hebben verdiept, een wethouder die geregeld vragen van gemeenteraadsleden moest beantwoorden en een burgemeester die nu dus met een dwangsom wappert.

Is er een oplossing? Ja, vindt Houben: gewoon de boel oppakken in juni en verhuizen naar D’n Heuvel. De toegang tot de wc wordt wel geregeld. Nee, vindt Jansen. „Wij vragen de nieuw gekozen gemeenteraad om een traject op te starten dat leidt tot legalisatie van het toilethuisje. Waar hebben we het over? Een hok van 6 vierkante meter. Dat moet weg, omdat één iemand in Gerwen moeilijk doet? Terwijl de gemeente ons niet kan uitleggen wat we verkeerd hebben gedaan.’’

W70-gemeenteraadslid John Geven is achter de schermen al bezig om met een voorstel tot legalisatie te komen. Kortom, de kwestie gaat ook in de nieuwe gemeenteraad mensen aan het werk houden.